Ciocolata ca un Medicament

Ciocolata buna
Dacă în copilărie ni s-a tot spus că nu ne face prea bine ciocolata fiindcă strică dinții și îngrașă, astăzi, oamenii de știință au ajuns să o recomande. În ultimii ani, tot mai multe cercetări arată că este mai eficientă chiar și decât unele medicamente. Singura conditie, sa fie cat mai bogata in cacao – peste 60 la suta.

Reduce tensiunea arterială.

Flavonoizii din cacao ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la scăderea colesterolului. În timp, s-a demonstrat că, în special, ciocolata neagră este aproape la fel de eficace ca și medicamentele antihipertensive. O dată cu reducerea tensiunii, scade cu 20% riscul unui atac de cord, al apariției unei boli coronariene cu 10%, și al morții premature, cu 8%.

Îmbunătățește circulația sângelui către creier timp de doua-trei ore de cănd o consumați.

Datorită flavonoizilor din cacao, vasele de sânge din creier se dilată și permit pătrunderea unei cantități mai mari de sânge și implicit de oxigen. Așa că, atunci când mâncăm ciocolată neagră ajutăm creierul să lupte împotriva oboselii, insomniei și îmbătrânirii.
Flavonoizii nu se găsesc numai în ciocolată cu un conținut mare de cacao, ci și în vin, ceai verde și în afine.

Îmbunătățește starea de spirit.

Se spune că feniletilamina, o substanță chimică secretată de creier, dar care se găsește și în ciocolată, induce o stare de euforie și excitație asemănătoare cu aceea din timpul preludiului. Din acest motiv, ciocolata este cel mai dorit aliment din lume.

Îmbunătățește nivelul zahărului în sânge.

Îmbunătățește nivelul zahărului în sânge. Aceste două caracteristici se datorează tot flavonoizilor. Cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât conține o cantitate mai mare de flavonoizi. Cautați așadar ciocolată cu un conținut mai mare de 60-75% de cacao. Cea cu lapte are mai puțini flavonoizi decât cea neagră.

Reduce riscul de atac de cord.

O cercetare americană arată că mâncând câteva pătrățele de ciocolată în fiecare zi vom reduce cu 50% riscul să murim în urma unui atac de cord. Studiul arată că sângele se coagulează mai greu în cazul oamenilor care mănâncă ciocolată.

Le este de ajutor celor care suferă de sindromul oboselii cronice.

Un studiu britanic arată că adulții care suferă de acest sindrom și mănâncă, zilnic, timp de aproape o săptămână, în jur de 50 de grame de ciocolată, cu un conținut de cacao de 85%, se simt mai puțin obosiți.

Crește colesterolul “bun” și îl scade pe cel “rău”.

Acest beneficiu se datorează, în special, antioxidanților, care, împreuna cu cei din fructe, legume, ceai și vin, reduc riscul de boli cardiovasculare.

Ajută la metabolizarea zahărului din sânge.

Un studiu italian arată că ciocolata neagra bogată în flavonoizi reduce riscul de diabet.

 Reduce tusea.

Un studiu britanic arată că o substanță din cacao poate fi mult mai eficientă împotriva tusei chiar și decât un medicament. Și, pe deasupra, nu are nici efecte adverse, cum se întamplă în cazul medicamentelor.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *